هوش هیجانی

بخشی از متن:
هوش هیجانی
تعریف
گلمن برای طرح هوش هیجانی مدیون دانشمندان زیادی است که با ارائه تحقیقات خویش، راه را برای کتاب هوش هیجانی هموار کرده اند. سالهای زیادی بر روان شناسی حاکم بود که مهم ترین استعداد افراد را بهره ی هوشی یا هوش بهر می نامیدند و با همین استعداد، پذیرش و گزینش کارمندان را انجام می دادند که افراد، یا باهوش هستند یا نیستند و به هر حال، چنین متولد شده اند و کار زیادی برای آنها نمیتوان انجام داد. این طرز تفکر در جامعه آن زمان - که گاردنر آن را دوران تفکر هوش بهری مینامد- نیز نفوذ کرده بود. گاردنر هوش شخصی را به عنوان یکی از زیر مجموعههای فرعی هوش معرفی میکند (گلمن، 2000، ترجمهی پارسا، 1389).

هوشهای شخصی عبارتند از:


1-    دانش دورن شخصی که این امکان را میسر میسازد که یک مجموعه از احساسات بسیار متفاوت و پیچیده را بررسی و نمونه یابی میکند.
2-    دانش بین فردی، توانایی درک و ایجاد تفکیک بین حالات، روحیات، انگیزه ها و مقاصد دیگران است که همهی این تواناییها از زیر مجموعههای هوش هیجانی است.
در نهایت گلمن هوش هیجانی را نوع دیگری از هوش میداند که مشتمل بر شناخت احساسات خویشتن و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیمهای مناسب در زندگی است. توانایی اداره ی مطلوب خلق و خوی و وضع روانی و کنترل تکانش هاست. عاملی است که به هنگام شکست ناشی از دست نیافتن به هدف، در شخص ایجاد انگیزه میکند (سبحانی نژاد و یوزباشی، 1387).
بنابراین با توجه به دیدگاه دانشمندان طرفدار هوش هیجانی که رد صفحات بعد توضیح داده خواهد شد. باید توجه داشته باشیم، این که هوش هیجانی چیست؟ هوش هیجانی را نمی توان با چند اصطلاح تعریف کرد، زیرا هوش هیجانی بر خلاف هوش عمومی که معمولآ یک استعداد و توانایی ذاتی و ثابت تلقی می شود، شامل مجموعه ای از توانایی ها و مهارتهاست که از لحظه ی تولد، توانایی یادگیری آن را دارد و یک توانایی ارثی، ذاتی و ثابت نیست؛ بلکه در طول زمان بر حسب این که فرد در چه محیط فرهنگی باشد و چه نوع آموزشی ببیند و چه قدر از این تواناییها را یاد بگیرد برخوردار می شود. بنابراین هوش هیجانی طیف گستردهای از مهارتهاست که برجسته ترین آنها مهارت اجتماعی است که بر خودآگاهی بنا میشوند. یعنی توانایی شناخت دقیق احساسات، عواطف و ویژگی های خود. زیرا تا فردی احساسات و عواطف و احساسات دیگران را بشناسد و لذا در برقراری رابطهی مفید و سالم ناتوان خواهد بود (گلمن، 2000، ترجمه ی پارسا، 1389).
و . .  .


فهرست مطالب:
هوش هیجانی
تعریف
هوش عاطفی، هوش احساسی یا هوش هیجانی
-اهمیت هوش هیجانی
- تاریخچه هوش هیجانی
- سابقه نظری مفهوم هوش هیجانی
- دیدگاه توانایی (پردازش اطلاعات)
- دیدگاه مختلط
- هوش هیجانی از نقطه‌نظر گلمن
آگاهی از هیجانات خود
کنترل هیجانات
خود انگیختگی
تشخیص هیجانات در دیگران
کنترل روابط
- هوش هیجانی از نقطه نظر بار ـ آن
- عوامل مؤثر در هوش هیجانی
شناخت عواطف شخصی:
به کار بردن درست هیجان ها :
برانگیختن خود:
شناخت عواطف دیگران:
حفظ ارتباط ها :
فهرست منابع
منابع فارسی
منابع لاتین


فرمت مقاله:Word

تعداد صفحات:77 صفحه

قیمت:39000 تومان


دانلود فایل


پیشنهاد می کنم ببینید:

بانک نمونه سوالات(در زمینه های مختلف)

سوالات آزمون راهنمایی و رانندگی

تحقیق درباره حماسه غدیر خم

پروژه راهسازی با استفاده از نرم افزار لند

تحقیق درباره ویروس کرونا

بانک دانلود پاورپوینت

تحقیق با موضوع آب

خلاصه کتاب حسابرسی 1-بصورت پاورپوینت

پاورپوینت کتاب فیزیک پایه 1-مکانیک+دانلود

پاورپوینت درباره بهداشت دهان و دندان

مقاله درباره غیبت

مقاله درباره هوش مصنوعی

مقاله انگلیسی در مورد کارآفرینی همراه با ترجمه

هوش ,هیجانی ,توانایی ,ها ,احساسات ,ی ,هوش هیجانی ,است که ,آن را ,هیجانی را ,استفاده از

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تحقیق و پروژه دنیای از خوشمزه ها محله بروجردی اینجا همه چی هست تدریس فیزیک کنکور از ریز تا درشت با ما [خیالت راحت] داستان کوتاه dd20 برترین مقالات https://ooscafe.com دانلود جزوات و پاورپوینت